Lijsten, zo mooi dat u ze bijna zou willen inlijsten

Lijstenmakerij met 100 jaar ervaring in de Amsterdamse Jordaan

Strakke lijnen, organische ornamenten en sierlijke vormen. Een passende lijst die de schoonheid van het kunstwerk versterkt. Een schilderijlijst die precies datgene zegt wat de kunstenaar en eigenaar willen vertellen. Petri Kunsthandel en Lijstenmakerij in Amsterdam is al 100 jaar de lijstenexpert van Amsterdam.

Neem contact op

Bij ons in de galerij

Een kostbaar doek, een foto van de kleinkinderen of grootmoeders recept; al wat voor u van waarde is, verdient een mooie omlijsting. In het atelier van Petri Kunsthandel en Lijstenmakerij vindt u een grote voorraad aan staaflijsten met verschillende profielen. U kiest een lijst uit, wij maken deze op maat met de hand en met behulp van een machine.

Liefde voor elke lijst
We hebben liefde voor elke lijst. Bij ons vindt u wissellijsten van een paar tientjes tot ruim duizend euro. Wat de prijs ook is, we werken uw lijst tot in perfectie af. We zagen de lijst en werken de hoeken netjes af. Daarna brengen we een laag aan, zodat we de lijst in de gewenste kleur kunnen maken.

 

U kunt een lijst ook laten patineren, zodat deze een ruwe, antieke uitstraling krijgt.

 

Vakkundige restauratie van lijsten
We onderhouden en restaureren ook lijsten en schilderijen. Dit doen we zelf in het atelier, maar we werken ook samen met restauratoren.

 

Professioneel lijstenadvies
U kunt uw schilderij meebrengen naar onze galerij in de Amsterdamse Jordaan. Dan zoeken we samen een goede en mooie lijst. We geven op afspraak ook advies over omlijstingen bij u thuis of in uw kantoor.

Petri Kunsthandel en Lijstenmakerij
Westerstraat 128-130
1015 MP  Amsterdam

KvK 72105496

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag 10:00 - 16:00

Woensdag - Vrijdag 10:00 - 16:30

Zaterdag 10:00 - 16:00

Zondag Gesloten

Afspraak buiten openingstijden is mogelijk.