Wissellijst repareren
Lijsten, zo mooi
dat u ze bijna zou willen inlijsten

Binnen en buiten de lijnen in de Amsterdamse lijstenmakerij

Strakke lijnen, organische ornamenten en sierlijke vormen. Een passende lijst die de schoonheid van het kunstwerk versterkt. Een schilderijlijst die precies datgene zegt wat de kunstenaar en eigenaar willen vertellen.

Bij ons in de galerij

Een kostbaar doek, een foto van de kleinkinderen of grootmoeders recept. Al wat voor u van waarde is, verdient een mooie omlijsting. In het atelier van Lijstenhandel Petri vindt u een grote voorraad aan staaflijsten met verschillende profielen. U kiest een lijst uit, wij maken hem op maat met de hand en met behulp van een machine.

Waarde
We hebben liefde voor elke lijst. Bij ons vindt u wissellijsten van een paar tientjes tot ruim duizend euro. Wat de prijs ook is, we werken hem tot in perfectie af. We zagen de lijst en werken de hoeken netjes af. Daarna brengen we een laag aan, zodat we hem in de gewenste kleur kunnen maken.

U kunt een lijst ook laten patineren, zodat hij een ruwe, antieke uitstraling krijgt.

Herstellen
We onderhouden en restaureren ook lijsten en schilderijen. Dit doen we zelf in het atelier, maar we werken ook samen met restauratoren.

Advies?

U kunt uw schilderij meebrengen naar onze galerij in de Amsterdamse Jordaan. Dan zoeken we samen een goede en mooie lijst. We geven op afspraak ook advies over omlijstingen bij u thuis of in uw kantoor.

Wat zou u graag in een lijstje willen doen?